Приложение на възобновяемите източници на енергия в бита

energiqta-kato-iztochnik-na-energiq1

Според масово разпространената информация, в момента използваме последните остатъци от природните енергийни ресурси, с които разполага планетата ни. Именно поради тази причина се налага да обърнем внимание на алтернативните източници на енергия.

Начините за добиване на енергия от заобикалящата ни среда са многобройни. Пример за такъв е инсталирането на вятърни мелници у дома. На външен вид те наподобяват големите конструкции, разликата се крие във вида използвана турбина, която е в пъти по-малка. Една такава малка вятърна мелница разположена в регион с подходящ климат, може да захранва безпроблемно едно домакинство. Вече често срещана практика е инсталирането на фотоволтаични системи за дома. Фотоволтаичните панели преобразуват пряката слънчева енергия в електричество, което може да се използва веднага или да се съхранява в батерии.

Друг широко застъпен метод е инсталирането на котли на биомаса. Най-често използваното гориво са дървесни пелети, чипс или друг дървесен отпадък. Предимството на този вид инсталации е в ограниченото количество вредни газове, което се отделя при горене, лесната експлоатация и почистване на горивната камера и възможността да се регулира температурата чрез термостат.

“Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Община Белица и по никакъв начин не може да се приема, че отразява възгледите на Европейския съюз.”

Rate article
EvroProekti.net - финансиране по европроекти, оперативни програми
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*