Кръгла маса за здравен туризъм

Югозападна България

 

Днес, 11 ноември 2020 г. се проведе кръгла маса с участници от Област Благоевград и Трети Североизточен планов регион на Република Северна Македония по теми, свързани със значението и даденостите на двата региона за развитие на здравен туризъм, състоянието на инфраструктурата и материално-техническата база, перспективите пред туристическия сектор и възможностите да се експлоатира здравният туризъм като нишов пазар.

Кръглата маса бе проведена чрез използване на инструменти за виртуална конферентна връзка, с оглед спазване на ограниченията върху конферентните събития и забраните за трансгранични пътувания с подобна цел.

Участниците учредиха и Мрежа за здраве и туризъм, чийто център се намира в гр. Благоевград, на ул. “Антон Чехов” №18. Центърът ще се използва за здравни и туристически цели на деца от училища от двете страни на границата, за провеждане на обучения, прегледи за младежи, деца с деформации и деца с увреждания, както и за студенти от специалности, свързани с туризма, здравеопазването и здравната профилактика.

Участниците в кръглата маса се обединиха около насърчаването на бъдещо партньорство и съвместни инициативи в областта на здравния, спа и уелнес и спортен туризъм в трансграничния регион между Област Благоевград в България и Североизточен планов регион в Република Северна Македония.

 

Видео от срещата можете да гледате тук: https://tourhealth.eu/blog/kragla-masa-za-zdraven-turizam.html

Rate article
EvroProekti.net - финансиране по европроекти, оперативни програми
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*