Младежко зелено предприемачество

Сдружение „Регионално движение „ЕкоЮгозапад” изпълнява проект „Младежко зелено предприемачество”, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020).

Общата цел на проекта е: Насърчаване на младежите в Област Благоевград към зелено предприемаческо мислене. Тя ще бъде постигната посредством Популяризиране на зеленото предприемачество сред младежите между 15- и 29-годишна възраст в област Благоевград, както и чрез Подобряване уменията на младите хора за зелено предприемачество.

Проектът ще обхване в своите дейности 200 младежа на възраст между 15 и 29 години. В хода на изпълнение на проекта се предвижда провеждането на четири срещи-дискусии с младежи на възраст 15-29 години в по-големи градове в Област Благоевград на теми, свързани с предприемачеството, опазването на околната среда и мястото на младите хора в пресечната точка между тези две важни теми. Ще бъде проведена и серия от четири семинара за младежкото зелено предприемачество. Проектът ще завърши със „Зелена работилница за млади предприемачи“ – тридневно събитие за разработване на предприемачески идеи.

На 28.11.2018 г. от 11.00 часа в зала „Пара” на ул. „Иван Михайлов” №1, ет. 7 в областния център ще се проведе встъпителна пресконференция, на която са поканени местни медии, заинтересовани страни и местни власти.

След пресконференцията организаторите ще проведат първата от четири срещи-дискусии с младите хора на Благоевградска област.

Следващата среща-дискусия по проекта ще се проведе в гр. Сандански в сградата на Общинска администрация, бул. Свобода №14, от 13.00 часа на 29.11.2018 г.

Повече информация за събитията можете да откриете на страницата на Сдружение „Регионално движение „ЕкоЮгозапад” във Facebook: https://www.facebook.com/www.ecosw.eu/

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта. Договор №25-00-52/17.09.2018 г.

Rate article
EvroProekti.net - финансиране по европроекти, оперативни програми
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*