МАЛКИ ХИТРОСТИ: КАК ВИЗУАЛНО ДА УДЪЛЖИМ КРАКАТА СИ?

Ако си мислите , че само високите токчета имат значение – лъжете се. Те са коварни , могат да ви изиграят лоша шега, ако са прекалено високи и не се чувствате стабилно на тях.
Една от простите истини е правилната осанка . Искате да изглеждате по-млади, по-стройни и по-високи – изправете раменете, изпъчете гърдите и брадичката, глътнете корема. Това ще ви коства доста изморителни часове тренировка, но ще бъдете възнаградени за своите усилия.

А ЕТО И НЯКОЛКО СЪВЕТА ЗА ЦЕЛТА:
1. Избирайте дрехи в една цветова гама. Те никога не трябва да ви делят на две контрастни половинки. Главният съвет на всички стилисти и моделиери е един – избягвайте хоризонталните линии в тоалета, защото те скъсяват както цялостния силует, така и краката. Тях могат да си ги позволят само високите и стройни жени.
2. Обувките трябва да се съчетават по цвят с чорапогащите. Контрастът е допустим. Изглежда ефектно, но не винаги е подходящ за всяка фигура. Ако обуете светли кожени ботуши , то нека и избраните чорапогащи бъдат в телесен нюанс , а полата – в тон, като са допустими всякакви оттенъци на бежово и кафяво.
3. Токът не винаги прави краката по-стройни. Ако глезените ви са по-пълни, не си купувайте обувки с високи и тънки токчета, защото контрастът няма да е във ваша полза. По-добре изберете нещо по-устойчиво. Моделите с остър нос удължават ръста , но ги избягвайте , ако сте доста високи. Оптималната височина за тока е 7 см. За предпочитане са класическите модели обувки. Тяхната безупречна и елегантна линия удължава визуално краката. Дългите ботуши, макар и модни, не са препоръчителни за всички. По-добре е да се спрете на модели със средна, или малко над нея, дължина. Зрително удължават краката едноцветните ботуши в ярки цветове.
4. Носете прави черни, по-тесни панталони. Те трябва да закриват целия ток. Класическите модели панталони или тези , които са разкроени от коляното , визуално също удължават крака. Панталони с обичайна талия правят фигурата стройна и стегната. Хубави са и тесните тъмни панталони, максимално подчертаващи краката. Ако можете да си ги позволите – носете ги! Но избирайте модели без бродерии, камъни и всякакви лъскави елементи. Дългите поли – обратно, скъсяват фигурата , правят я по-тежка. За предпочитане са поли със средна дължина. Сполучливо удължават краката цепките по полите. Що се касае за роклите – подходящи са простите , елегантно падащи рокли , без акценти и шевове на линията на талията.

Rate article
EvroProekti.net - финансиране по европроекти, оперативни програми
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*