Страната ни се превърна в истински европейски лидер по размер на инвестициите в бизнес парцели

Бизнес

Според данни, изнесени наскоро от консултантската компания ,,Колиърс‘‘ става ясно, че страната ни се е превърнала в истински лидер в Централна и Източна Европа, не по кое да е, ами именно по размер на инвестициите в бизнес парцели за първата половина на 2017 година. Ръстът на тези инвестиции в парцели у нас се е покачил с цели 213% на годишна база. След нас се нарежда съседката ни Румъния, чийто обем на инвестициите в парцели се е повишил с 155%, а третата позиция бива заета от Чехия, която притежава повишен ръст на инвестициите в бизнес парцели с 114%.

Превръщайки този размер в пари, най-значителен е в Чехия, където се равнява на приблизително 2.2 милиарда евро, след нея се нарежда Полша, където размерът на инвестициите в парцели е около 1.5 милиарда евро. А последното място пък е за Унгария и нейните 824 милиона евро.

Като цяло инвестирането в бизнес парцели в Централна и Източна Европа се е покачило с около 17% през първите шест месеца на 2017 година, сравнявано с първото шестмесечие на изминалата 2016 година – Казват от http://cwforton.com.

Важно е да се подчертае фактът, че бизнес инвестициите в търговски парцели и хотели все повече нарастват в региона, като най-главният сегмент е този на търговските парцели, който отбелязва приблизително 2.6 милиарда евро ръст, при това само за първите шест месеца, за разлика от постигнатите през цялата 2016 година едва 3,7 милиарда евро.

Общият процент на българските инвеститори в парцели в Централна и Източна Европа е около 37%, който сам по себе си е 16% покачване спрямо изминалата година. Що се отнася до традиционно заинтересуваните чужди потребители от инвестиции в парцели в ЦИЕ, при тях се наблюдава значителен подем през първите шест месеца на тази година.

 

Rate article
EvroProekti.net - финансиране по европроекти, оперативни програми
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*