Важни правила за успешен европейски проект

Бизнес

Източник на статията: Blagoevgrad.eu

1. Необходимо е да се запознаете детайлно с изискванията за участие в съответната програма, затова ги прочетете няколко пъти преди да започнете подготовката.
2. Ако искате да направите наистина добри европейски проекти, трябва да инвестирате време и средства.
3. Не представяйте проект с неясноти и липса на конкретност, за да не бъде отхвърлен. Задължително трябва да бъдете ясни и конкретни при подготовката на европроекта, ако искате добри резултати.
4. Покажете, че познавате и разбирате проблема, както и че сте наясно със средствата за разрешаване му.
5. Наличието на професионален екип е гаранция за одобрението на вашия проект, за неговото осъществяване.
6. Мислете оригинално при разработването на европроекта, за да направите добро впечатление.
7. Трябва да използвате логическата матрица, графики, план-график за работата, за да покажете на оценителите, че сте наистина мислите върху осъществяването на проекта си и сте абсолютно готови веднага да започнете с осъществяването му, след като ви одобрят.
8. Обърнете голямо внимание върху езика и външния вид на предложението. Ако е нужно, редактирайте и поправете, където трябва. Ако европроектът не е на български език, трябва сте още по- взискателни, за да не допуснете правописни грешки. Обърнете внимание и на външния вид като с помощта на компютър можете да бъдете по- креативни. Само така ще направите добро впечатление.
9. Ако сте решили да направите консорциум, трябва предварително да изискате съгласието на партньорите. Но все пак трябва да знаете, че консорциум се управлява малко трудно с повече от пет участника.
10. Трябва да сте изключително разумни, когато правите проектобюджета си.

Бонус съвет!

Бъдете много внимателни- не бива да допускате грешки, които биха могли да се окажат фатални – например неспазване на срока, или грешен адрес на получателя, както и неспазване на някое от изискванията, или пък липса на писма за намеренията и др. Това наистина може да бъде фатално за вас, тъй като проектът ви ще бъде елиминиран.

Rate article
EvroProekti.net - финансиране по европроекти, оперативни програми
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*