Експерти разясняват за санирането на панелните блокове в Благоевград

sgrada7_obshtina_blagoevgrad_C18

Експерти от община Благоевград започнаха по определен график да разясняват на общите събрания на жилищните блокове, условията за учредяване на сдружение, с което да кандидатстват по „Национална програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Първата среща- разговор с благоевградчани бе проведена в няколко квартала. „Основният въпрос, който задаваха присъстващите, живущи в съответните блокове, които посетихме на техните общи събрания, бе свързан със заплащането за услугата. Ние категорично разяснихме, че няма съфинансиране от страна на гражданите. Цялата процедура, от подаването на заявления за учредяване на сдружения до самото саниране, е безплатна”, категорична бе Даниела Паризова, която бе по места заедно с другия експерт – Ваня Гатева. Вчера в община Благоевград бяха издадени още две карти за Сдружения, с което общият брой на сдруженията става 5, на други 20 се обработват документите.

Активната кампания на общината продължава и в Културно- информационния център, който се намира на площад „Георги Измирлиев”.Всеки вторник, сряда и четвъртък от 13.30 до 18.30 часа в центъра има специалист, който да отговаря на всички въпроси на гражданите, свързани с попълване на документи и изисквания за учредяване на сдружения, които да кандидатстват за безплатно саниране на жилищни сгради. Специалистите Ваня Гатева и Даниела Паризова бяха категорични, че гражданите са активни и се интересуват как да попълнят своите документи за създаването на сдружения. „Най- често жителите на Благоевград идват на място в община Благоевград. На ден през Деловодството на общината и при нас за информация и помощ при попълване на документи преминават по 12- 15 души”, коментира старши експертът „КРЗ” Даниела Паризова. Интересен факт, който е и комплимент за община Благоевград са обажданията на жители от други общини- Пловдив, Враца, които търсят информация за безплатното саниране и създаването на сдружения именно от Благоевград.

Всяка седмица общинска администрация ще обявява график за посещенията на общи събрания, като по този начин ще бъде избегнати и злоупотреби от страната на недобросъвестни лица, които правят опити да търсят пари за попълване на документите.

От община Благоевград за пореден път припомнят, че попълването на документи за учредяване на сдруженията е безплатно. То се извършва на място в община Благоевград- в Деловодството на общината (партерен етаж), Културно- информационния център, по предварително заявено присъствие на специалист от общината на общи събрания (поне един ден предварително), като информация може да бъде получена и на следните телефони 073/ 86 78 21 – Даниела Паризова, и 073/ 88 44 37- Ваня Гатева, експерти от община Благоевград.

График:

Можете да видите графикът от тук:

http://www.blagoevgrad.eu/eksperti-razqsnqvat-po-mesta-uchrejdavane-sdrujeniq-sanirane-jilishta.html

Rate article
EvroProekti.net - финансиране по европроекти, оперативни програми
Add a comment

Blue Captcha Image
Refresh

*